torsdag 13 maj 2010

Kanonviken

Fotot från Kanonviken i K:stad tog jag i fjol. Kanonviken är en omtyckt plats bland såväl unga som gamla. Bland alla de människor som inte har ett eget sommarställe är platsen guld värd. Det finns inte heller längre så många sk.allmänna platser invid havet som är öppet för allmänheten.Vindmölleprojektet, i den enorma utsträckning, som det nu planeras kommer att innebära att att naturen och miljön aldrig mera blir sig lik. I stället för vackra berg och stormigt hav får vi en betongpark att betrakta. Se på horisonten på fotot. Föreställs dig enorma betongklossar i stället för en oändlig horisont.Men, det är kanske så majoriteten i Kristinestad vill ha det?

2 kommentarer:

  1. Vilken imponerande, storslagen och unik vy! Hela kuststräckan representerar ju en unik kultur- och naturhistorisk miljö, som bjuder på fantastiska naturupplevelser för oss människor som lever och bor här.
    Men det är inte enbart i själviskt syfte, tänk vad vi har att erbjuda alla dem, som söker en oförstörd plats att bo på och som vill ha trivsel och som värdesätter kvaliteten i sin omgivning.
    Är det inte just det vi behöver i dagens värld? Livskvalitet och en oas, där vi kan återhämta oss och ladda våra batterier för att bättre orka i en värld där tempot och prestationskraven gör oss sjuka.
    Låt oss hoppas, att förnuftet och framför allt hjärtat får vara med, när beslutsfattarna ska avgöra hur VI ska förvalta vårt kulturarv och vårt eget och kommande generationers välbefinnande.
    Det finns alternativa placeringsplatser för vindkraftsindustrin – både på land och långt, långt ut till havs./ Marianne

    SvaraRadera
  2. Instämmer i varenda stavelse i det Du säger//Lena

    SvaraRadera